Warning: The magic method Tribe__Extension_Loader::__wakeup() must have public visibility in /customers/0/e/6/hashippique.nl/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/the-events-calendar/common/src/Tribe/Extension_Loader.php on line 157 KWPN Stallion Show 2017 – HAS Hippique

KWPN Stallion Show 2017

KWPN Stallion Show 2017

14 februari 2017 Geen categorie 0

Charlotte Dujardin met Valegro tijden Life of Valegro. Foto gemaakt door: Kimberly Duchateau Photography

1 tot en met 4 februari stond dit jaar de KWPN Stallion Show weer op de planning. Een week vol paarden, keuringen, veilingen en shows. Ook dit jaar kregen studenten vanuit HAS Hippique de kans om mee te helpen bij dit geweldige evenement. In de stallen maar ook in de stands bij bedrijven konden studenten ervaring opdoen en hun netwerk uitbreiden.  Een unieke kans om dit evenement achter de schermen mee te maken en natuurlijk om bij de verschillende rubrieken te kijken. Op woensdag stond de tweede en derde bezichtiging van de springhengsten op de planning. Nakomelingen van bijvoorbeeld Balou du Rouet, Indoctro en Zirocco Blue VDL lieten zichzelf van hun beste kant zien. Op donderdag ging de tweede en derde bezichtiging van de springhengsten verder met nakomelingen van onder andere Casimo Z en Numero Uno. Niet alleen keuringen maar ook springcompetities gingen van start op donderdag.

Nadat de springhengsten de Brabanthallen hadden verlaten was het vrijdag de beurt aan de dressuurhengsten in de tweede en derde bezichtiging. Nakomelingen van Charmeur, Apache en Florestan I lieten het publiek en de jury zien wat voor beweging de hengsten in huis hebben. Ook werden de hengstencompetities en clinic met Madeleine Witte en Anky van Grunsven druk bezocht. Op zaterdag zette de bezichtigingen voor de dressuurhengsten zich voort samen met de presentaties van het tuigpaard en Gelderse hengsten, die ook deel van het KWPN zijn. Als afsluiter stond de show ´Life of Valegro Live´ op het programma. Een fantastisch mooie show waarbij de ontmoeting en vooruitgang van Charlotte Dujardin en Valegro werd verteld en nagebootst. De emotionele maar vooral positieve weg naar de top werd ondersteunt door verschillende acts zoals dansers, muziekartiesten, nakomelingen van Negro en plaatselijke rijverenigingen. Als afsluiter liet de gouden combinatie hun Olympische kür op muziek zien onder leiding van steun en toeverlaat Carl Hester.

Al met al een wederom onvergetelijke week in de Brabanthallen. Wij kijken weer uit naar de volgende editie van de KWPN Stallion Show in 2018!