Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

OPTIMAAL TRAINEN MET TOPPERS UIT DE REGIO!

29 maart 2018 @ 18:00 - 22:00

Tijdens Optimaal trainen met toppers uit de regio, laten we zien wat er gebeurt in het lichaam van een paard tijdens inspanning en wat dit voor invloed heeft op de spieren van een paard.
Vooraf gaand aan het de clinic worden er onderbouwende informatie gegeven door Paardenkliniek Venlo & Cees van Beckhoven (hartslagmeter).

Alle 4 de disciplines: springen, dressuur, eventing en mennen komen tijdens de clinic aanbod. Bij elke discipline zien we 2 ruiters in de ring, 1 daarvan heeft al eerder een hartslag meting gehad en is in aanloop naar het evenement aan de slag gegaan met een trainingsschema, de andere ruiters komt in de ring zonder een trainingsschema gevolgd te hebben. Oftewel we gaan live meemaken wat er gebeurt in het lichaam van de paarden in de ring!

De ruiters in de ring worden begeleid door een instructeur die een korte inleiding geeft over wat belangrijk is richting de aanloop van een wedstrijd, daarna gaan ze 10/20 minuten (de ruiters hebben al losgereden) aan de slag met de paarden zoals ze zouden trainen in aanloop naar een wedstrijd. Cees van Beckhoven geeft toelichting over wat er gebeurd met de hartslag.

Het bijzondere van een evenement als dit is dat verschillende partijen (onder anderen meerdere Founders van Equestrian centre de Peelbergen) ervoor zorgen dat er een breed draagvlak ontstaat voor innovatie en educatie in de paardensector. Denk bij verschillende partijen aan Equestrian centre de Peelbergen, Stal Keijsershof, Paardenkliniek Venlo, Limburg paardensport en Equana.

Door samenwerkingen land Educatie & Innovatie op Equestrian centre de Peelbergen!

 

LET OP: Leden van HAS Hippique kunnen kaarten bestellen via hippique@has.nl voor €5,50 per stuk! Aanmelden voor 23 maart 2018

Gegevens

Datum:
29 maart 2018
Tijd:
18:00 - 22:00
Website:
http://www.peelbergen.eu/optimaal-trainen-met-toppers-uit-de-regio/

Locatie

Equestrian Centre de Peelbergen
Travers 5
Kronenberg, Limburg 5976 PL
+ Google Maps
Website:
http://www.peelbergen.eu/